English Version

Το καλοκαίρι του 2021 σημαδεύτηκε από την πιο καταστροφική πυρκαγιά όλων των εποχών.

14 Σεπτεμβρίου 2021

Απέραντες εκτάσεις πευκοδάσους στη βόρεια Εύβοια, την Αττική και την Πελοπόννησο έγιναν κυριολεκτικά στάχτη, πολλοί συμπολίτες μας έχασαν το σπίτι και την περιουσία τους και χιλιάδες ζώα έχασαν τη ζωή τους.

Ειδικά στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας, η οικολογική και οικονομική καταστροφή είναι τεράστια, καθώς – με μία πρώτη εκτίμηση – τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά: η συνολική έκταση που καταστράφηκε ξεπερνά τα 500.000 στρέμματα, από τα οποία τα περισσότερα είναι δάσος. Αυτό αντιστοιχεί στο 12% του δασικού πλούτου της χώρας.

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, ως ο επίσημος εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών που ασχολείται με την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και την Επιστήμη, αναλαμβάνει δράση προκειμένου να στηρίξει ηθικά και οικονομικά τις πυρόπληκτες οικογένειες.

Στις 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, σε συνεργασία με τους πυρόπληκτους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης Αγίας Άννας, διοργανώνουμε μουσικό φεστιβάλ στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με τη συμμετοχή 17 σημαντικών καλλιτεχνών, με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση φοιτητών και τις φοιτητριών που προέρχονται από πυρόπληκτες οικογένειες.

Αυτή είναι η πρώτη από μία σειρά δράσεων που ακολουθούν, ώστε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας να σταθούν όρθιοι.

Κοινοποίηση στα Social media

Facebook
Twitter
LinkedIn