English Version

Συνέδρια

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Διεθνές Σεμινάριο με τίτλο: “Κοινωνικές Μεταβολές και Ανάπτυξη Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης: Νέες προκλήσεις, Νέοι Τομείς Δράσης” (Ιούνιος 2009)

To εν λόγω Διεθνές Σεμινάριο που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, σε συνεργασία με το Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, και είχε ως κύρια θέματά του τη μετανάστευση, την οικονομική κρίση και τη συνεισφορά των γυναικών στην ανάπτυξη των Βαλκανίων, χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης της UNESCO “Participation Program”, γεγονός που καταδεικνύει τόσο την απόλυτη συνάφεια των δράσεων της Ε.Ε.Ε για την UNESCO με τις προτεραιότητες του Οργανισμού όσο και τη σημασία που αποδίδει ο Οργανισμός στο έργο του Κέντρου UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια.

Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Διαπολιτισμικές Συναντήσεις στην Ελληνιστική Ανατολή» (Παρίσι, Σεπτέμβριος 2009)

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, τη στήριξη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην UNESCO και τη συνεργασία των Εθνικών Επιτροπών UNESCO Συρίας, Αιγύπτου, Ινδίας, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Λιβάνου, Αιθιοπίας, Ιράν, Ιράκ, Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν και Τουρκμενιστάν, διοργανώθηκε Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Διαπολιτισμικές Συναντήσεις στην Ελληνιστική Ανατολή», υπό την αιγίδα της UNESCO, στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι. Το Διεθνές Συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, ερευνητές και αρχαιολόγοι, είχε ως βασικό στόχο την ανάδειξη της συνάντησης του ελληνικού πολιτισμού με τους πολιτισμούς της Ανατολής, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Από ελληνικής πλευράς, στήριξαν επιστημονικά το Συνέδριο ο Δ/ντης του Ινστιτούτου Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, καθηγητής κ. Μιλτιάδης Χατζόπουλος και η Δ/ντρια του Μουσείου της Βεργίνας, διακεκριμένη αρχαιολόγος, Δρ Αγγελική Κοτταρίδη.

Διεθνής Θερινή Κατασκήνωση Νέων

Η Διεθνής Κατασκήνωση Νέων αποτελεί θεσμό από το 2001, συνδιοργανώνεται από το Κέντρο UNESCO και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και καταπιάνεται ετησίως με ένα θέμα που άπτεται των Προτεραιοτήτων της UNESCO. Μεταξύ άλλων, χρήζουν αναφοράς οι θεματικοί άξονες: «Πολιτισμική Πολυμορφία και Διαπολιτισμικός Διάλογος» (23-30/08/2009), «Διαπολιτισμικός διάλογος-Διεθνές Έτος Χημείας» (18-25/08/2011) και «Διαπολιτισμικός Διάλογος και Έτος Νερού» (26/08-2/09/2012). Αξίζει να σημειωθεί ότι η θερινή κατασκήνωση, το 2012, ανταποκρινόμενη στις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες της χώρας, έδωσε προτεραιότητα και φιλοξένησε, μεταξύ άλλων, και παιδιά ελληνικών πολύτεκνων οικογενειών. Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων των θερινών κατασκηνώσεων περιλαμβάνει πολυ-πολιτισμικές εκδηλώσεις, παραδοσιακές εθνικές βραδιές, μπαζάρ χειροτεχνημάτων και παραδοσιακών προϊόντων των χωρών που συμμετέχουν, αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και εκπαιδευτικά εργαστήρια με τη συμβολή ειδικών συμβούλων σε θέματα που άπτονται των Προγραμμάτων της UNΕSCO. Βασικοί στόχοι των θερινών κατασκηνώσεων είναι η ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Προσέγγισης των Πολιτισμών στις σύγχρονες πολυπολιτισμικές κοινωνίες, η ενθάρρυνση της επικοινωνίας εφήβων που προέρχονται από χώρες της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, η ενίσχυση της συλλογικότητας και του ανοιχτού, εποικοδομητικού διαλόγου σε θέματα που αφορούν τους νέους όπως η ειρήνη, η φιλία, η συνεργασία, η ομαδικότητα, καθώς και η εκπαίδευση των νέων με στόχο την ενίσχυση του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς.

Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΑΡΧΑΙΟ ΙΡΑΝ: ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ»

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, διοργάνωσε το Α’ Διεθνές Συνέδριο «Αρχαίο Ελλάδα και Αρχαίο Ιράν» (2010). Ο τόμος των πρακτικών του Α’ Συνεδρίου βραβεύτηκε με το Παγκόσμιο Βραβείο για το Βιβλίο της Χρονιάς της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Το Βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, κ. Mahmoud Ahmadinejad στην Τεχεράνη, στις 8 Φεβρουαρίου 2010 σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Έλληνα Πρέσβυ και εκπροσώπων του πολιτικού, διπλωματικού και ακαδημαϊκού κόσμου).

Διεθνής Διάσκεψη για θέματα Ισότητας των Δυο Φύλων (Αθήνα, Σεπτέμβριος 2010)

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών, που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη, στις 20 Σεπτεμβρίου 2010, με στόχο την αξιολόγηση της προόδου ως προς την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας, η UNESCO και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO διοργάνωσαν στην Αθήνα Διεθνή Διάσκεψη, με θέμα «Ίσα Δικαιώματα, Ίσες ευκαιρίες για τις Γυναίκες: Βασικός Αναπτυξιακός Στόχος και πέραν του 2015». Η Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων, κας Μαρίας Στρατηγάκη. Στη Διάσκεψη συμμετείχαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες, μεταξύ αυτών: η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, κα Asha-Rose Migiro, η Γενική Δ/ντρια της UNESCO, κα Irina Bokova, η Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNESCO, κα Eleonora Mitrofanova, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Γυναικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και πρώην Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κα Chen Zilly, η Αντιπρόεδρος της Ιταλικής Γερουσίας, κα Εmma Βonino, γυναίκες Υπουργοί της Λεττονίας, της Αιγύπτου και της Ισπανίας, η Πρώτη Κυρία της Γεωργίας, καθώς και η Αυτού Εξοχότης Πριγκίπισσα του Βιετνάμ Τhi-nga. Η επίσημη έναρξη της Διάσκεψης, την οποία χαιρέτισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού, έλαβε χώρα στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας, ενώ ακολούθησε επίσημο δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η διοργάνωση αυτή αποτέλεσε σημαντικό βήμα για την ανάδειξη της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα το σημαντικό έργο που επιτελεί η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.
Τα πρακτικά της Διεθνούς Συνάντησης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της UNESCO: http://unesdoc.unesco.org/images/0018/001894/189403e.pdf

Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Το Πρόγραμμα της Μεσογειακής Μνήμης» (Ντουμπρόβνικ, Οκτώβριος 2010)

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, σε συνεργασία με την Κροατική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το Διαπολιτισμικό Ευρωμεσογειακό Κέντρο για την UNESCO, το Κέντρο Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ και το Κέντρο UNESCO της Βαλένθια, συνδιοργάνωσε το εν λόγω Διεθνές Συνέδριο, κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το Πρόγραμμα της UNESCO «Πολιτισμός-Τουρισμός-Ανάπτυξη» και εξετάστηκαν οι μελλοντικές στρατηγικές που πρέπει να εφαρμοστούν από τις μεσογειακές πόλεις, προκειμένου να δημιουργηθούν νέα δίκτυα συνεργασίας.

Διεθνές Συνέδριο για τα Μουσεία Εθνικής Ιστορίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος 2010)

Το Περιφερειακό Γραφείο της UNESCO για την Επιστήμη και τον Πολιτισμό, με έδρα τη Βενετία, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο του 2010, Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Μουσεία Εθνικής Ιστορίας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη: Μελετώντας την Ιστορία, Χτίζοντας Κοινές Μνήμες». Την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Δ/ντης του Γραφείου UNESCO στη Βενετία, κ. Εngelbert Ruoss. Στόχος του εν λόγω Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους «Προσέγγισης των Πολιτισμών», ήταν να αναδείξει τον εκπαιδευτικό ρόλο των Μουσείων Εθνικής Ιστορίας ως καινοτόμων οχημάτων κριτικής μελέτης της εθνικής και περιφερειακής ιστορίας, με έμφαση στη διαθεματικότητα και στις θεωρίες της «κοινής μνήμης» και της «κοινής κληρονομιάς». Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Δ/ντριας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, κας Πολυξένης Αδάμ – Βελένη και του Αναπληρωτή Προϊσταμένου του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, κου Δημήτρη Ναλπάντη. Μετά το πέρας του Συνεδρίου, ακολούθησε ξενάγηση των συνέδρων στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας από τη Διευθύντρια του Μουσείου και διακεκριμένη αρχαιολόγο, κα Αγγελική Κοτταρίδη.

«ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΧΩΡΩΝ ΒΙΣΕΓΚΡΑΝΤ & ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Αθήνα, 12 – 21 Απριλίου 2011)

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Σλοβακίας και της Τσεχίας διοργάνωσε φωτογραφική έκθεση των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, των τεσσάρων χωρών και της Ελλάδας, στον εκθεσιακό χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών. Την Έκθεση εγκαινίασε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Σπύρος Κουβέλης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε, εκ μέρους της ομάδας Βισενγκταντ, ο Πρέσβης της Σλοβακίας κ. Ján Voderaskỳ, εκ μέρους του ΥΠΠΟΤ η Γενική Δ/ντρια Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. για την UNESCO, κα Μαρία Βλαζάκη και η Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. για την UNESCO κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα. Η βραδιά των εγκαινίων έκλεισε με συναυλία του Κουαρτέτου Εγχόρδων της φημισμένης βιολονίστα κας Ludmila Limorova.

Ημερίδα προς τιμήν διαπρεπών Ελλήνων του εξωτερικού (Ιούνιος 2011)

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, σε συνεργασία με το Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια υποδέχθηκε και τίμησε στη Θεσσαλονίκη τη διεθνούς φήμης δημοσιογράφο και τηλεπαρουσιάστρια του NBC, ελληνικής καταγωγής, κυρία Μαρία Μενούνος.

«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΉΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ UNESCO» (Βερολίνο, Παράρτημα Βερολίνου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, 9 Δεκεμβρίου 2011-27 Ιανουαρίου 2012).

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού-Παράρτημα Βερολίνου, τη Γερμανική Επιτροπή για την UNESCO και το Σύλλογο των Φίλων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και με τη στήριξη της Ε1 Διεύθυνσης Μορφωτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών διοργάνωσε έκθεση των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό οι Ελευθέριος Οικονόμου, Διευθυντής του Παραρτήματος Βερολίνου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, ο κ. Jörg Schill, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και τ. Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ε. «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.», ο κ. Δημήτριος Ράλλης, Πρέσβυς της Ελλάδος στην Γερμανία, η κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και ο κ. Klaus Hüfner, τ. Πρόεδρος της Γερμανικής Επιτροπής για την UNESCO.

http://www.youtube.com/watch?v=Ct2iru-pKag

6η ΕΤΗΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ (ΑΘΗΝΑ, 10-11 Μαΐου 2012).

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το Γραφείο UNESCO Βενετίας, η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού διοργάνωσαν τη συνάντηση, στόχος της οποίας ήταν η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών.

«ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ UNESCO» (Πρέβεζα, 18-25 Μαΐου 2012)

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και τον Όμιλο για την UNESCO Νομού Πρέβεζας, με την ευκαιρία του εορτασμού της 40ης επετείου από την υπογραφή της Σύμβασης της UNESCO για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς και στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς διοργάνωσε φωτογραφική έκθεση με θέμα τα Ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ημερίδα με θέμα «Διατροφικές Διαταραχές και Γυναίκες» (Θεσσαλονίκη, Μάιος 2012)

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, σε συνεργασία με το Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, διοργάνωσε εκδήλωση με κεντρική ομιλήτρια την ηθοποιό και Πρόεδρο της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «ΑΝΑΣΑ», κα Ζέτα Δούκα, με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη σε θέματα διατροφικών διαταραχών, καθώς επίσης την υποστήριξη των γυναικών που υποφέρουν από αυτές.

Ημερίδα με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα» (Θεσσαλονίκη, Απρίλιος 2013)

Η εν λόγω ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, σε συνεργασία με το Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, με στόχο την ενημέρωση, τη συμβουλευτική υποστήριξη, τη δικτύωση και την ενίσχυση των δράσεων γυναικών επιχειρηματιών. Επιπλέον, στην Ημερίδα υπογραμμίστηκε η σημασία ευαισθητοποίησης των Επιμελητηρίων και των μελών τους, για την υπερκέραση των εμποδίων που αποτρέπουν την πλήρη ένταξη των γυναικών στο εργατικό δυναμικό, καθώς και τη συμμετοχή τους στις παραγωγικές μονάδες και τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

“ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (1883-1962)”, (UNESCO, ΠΑΡΙΣΙ, 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012)

Η UNESCO, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην UNESCO διοργάνωσαν τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του ιατρού και ερευνητή Γεωργίου Παπανικολάου, στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού στο Παρίσι. Στην εκδήλωση συμμετείχαν κορυφαία στελέχη της UNESCO, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, των Μόνιμων Αντιπροσωπειών των κρατών-μελών, καθώς και εκπρόσωποι γνωστών ιατρικών ινστιτούτων, πανεπιστημίων του εξωτερικού και ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σε θέματα γυναικών και υγείας. Χαιρετισμό απεύθυναν οι κα. Gretchen Kalonji, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της UNESCO για τις Φυσικές Επιστήμες, o κ. Θεόδωρος Πασσάς, Πρέσβυς και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην UNESCO και η κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Στο τέλος της εκδήλωσης προβλήθηκε το ντοκυμαντέρ με τίτλο «Γεώργιος Παπανικολάου, Παπ Τεστ» της σειράς «Παρασκήνιο» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Ξανθόπουλου (με την ευγενική παραχώρηση της Διεύθυνσης Μουσείου Αρχείου της ΕΡΤ).

«50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ UNESCO 2012, Θεσσαλονίκη, 19 Δεκεμβρίου 2012.

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή και την Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσαν, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, επιστημονική εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Κυμαίου επιστήμονα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, εκπρόσωποι της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και εκπρόσωποι από Νοσοκομεία, Αντικαρκινικές Ενώσεις, Συλλόγους και ΜΚΟ της Θεσσαλονίκης, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της υγείας και της κοινωνικής προσφοράς. Την εκδήλωση έκλεισε η Χορωδία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Νικόλαου Χρυσοχόου και τη συνοδεία στο πιάνο της Βιολέττας Ερμείδου.

Κοινοποίηση στα Social media

Facebook
Twitter
LinkedIn