English Version

Στους στρατηγικούς εταίρους του Προγράμματος Act4Greece η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO

Η καινοτόμος πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας, το Act4Greece, που έχει ως στόχο τη χρηματοδότηση και προώθηση δράσεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών, παρουσιάστηκε την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016, παρουσία του Πρωθυπουργού κυρίου Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που δίνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης πόρων από το «πλήθος», δηλαδή από κάθε ενδιαφερόμενο σε κάθε γωνιά του πλανήτη, πόροι που στη συνέχεια διοχετεύονται σε συγκεκριμένα έργα που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν φορείς υλοποίησης. Η μέθοδος αυτή συμμετοχικής χρηματοδότησης, γνωστή διεθνώς ως crowdfunding, έχει στο πυρήνα της φιλοσοφίας της την ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση των συμπολιτών μας, για να εισφέρουν ό,τι ο καθένας μπορεί, ώστε να υλοποιηθούν έργα που έχει ανάγκη η Ελληνική κοινωνία και ο Ελληνισμός.

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO στηρίζει ενεργά την πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας, συμμετέχοντας σε αυτήν ως στρατηγικός εταίρος. Στο σύντομο χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κυρία Μαρία Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου Τζιτζικώστα, ανάμεσα σε άλλα τόνισε τα εξής: “Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, με την παγκόσμια δικτύωση που διαθέτει και το ρόλο που διαδραματίζει στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας για μια σειρά θεμάτων που ανακύπτουν στις σύγχρονες κοινωνίες, θα συμβάλει ενεργά στην διεθνοποίηση του προγράμματος «Act4Greece». Η μεγάλη πρόκληση είναι να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία μας, κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς φορείς και να αναδείξουμε ότι η συμβολή του καθενός, όσο μικρή κι αν είναι, μπορεί να φέρει άριστα αποτελέσματα.

Η διαφάνεια και η λογοδοσία που εγγυάται η πλατφόρμα είναι επίσης ένα πολύ ισχυρό στοιχείο του προγράμματος. Να ξέρει ο καθένας ότι έστω κι ένα ευρώ κι αν προσφέρει χρησιμοποιείται σωστά και αποτελεί σημαντική προσφορά στην δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα αυτή πρωτοβουλία και προσδοκούμε η συνεργασία μας να αποδώσει τα μέγιστα”.

Κοινοποίηση στα Social media

Facebook
Twitter
LinkedIn