English Version

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα Ελληνικά Βραβεία 2016 L’Oreal – UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη

Η L’Oreal Hellas και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO προκηρύσσουν για 9η χρονιά 3 ετήσια Βραβεία Επιστημονικής Έρευνας, αξίας 10.000,00 ευρώ το καθένα. Τα Ελληνικά Βραβεία L’Oreal-UNESCO αποτελούν άξονα του διεθνούς προγράμματος L’Oreal-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη. Θεσμοθετήθηκαν το 2006 και έχουν επιβραβεύσει μέχρι σήμερα 23 Ελληνίδες ερευνήτριες. Χορηγούνται σε Ελληνίδες επιστήμονες, ηλικίας μέχρι 38 ετών, κατόχων διδακτορικού διπλώματος, οι οποίες ασχολούνται με την επιστημονική έρευνα στον τομέα των Βιοεπιστημών ή/και των Φυσικών Επιστημών.

Οι αιτούσες πρέπει να δραστηριοποιούνται σε Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Ιδρύματα της Ελλάδας. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα: http://www.womeninscience.gr μέχρι την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016.

Να σημειωθεί ότι στα 18 χρόνια από την ίδρυση του, το Πρόγραμμα L’Oreal-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη έχει τιμήσει 2.530 ερευνήτριες από 112 χώρες. Αυτές οι ευφυείς ερευνήτριες έχουν, η καθεμία με το δικό της τρόπο, κάνει πραγματικά τον κόσμο καλύτερο. Επηρεάζοντας τις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, οι ανακαλύψεις τους προσφέρουν νέες λύσεις και απαντούν σε κρίσιμα ερωτήματα. Η επαναστατική καινοτομία τους προάγει ολόκληρα πεδία και ενίοτε δημιουργεί νέα. Η έρευνα των βραβευμένων συμβάλλει στη θεραπεία ασθενειών, στην αύξηση αποθεμάτων τροφίμων, στην επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης και στη διασφάλιση της επιβίωσης του πλανήτη μας, ενισχύοντας τις γνώσεις μας για τα θεμέλια της ζωής.

Το Πρόγραμμα L’Oreal-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη ιδρύθηκε με ένα στόχο: να διασφαλίσει ότι οι γυναίκες εκπροσωπούνται δίκαια σε όλα τα επίπεδα της Επιστήμης. Είναι το μοναδικό στον κόσμο για γυναίκες και το κύρος του επισφραγίστηκε από το γεγονός ότι 2 βραβευμένες ερευνήτριες από το Διεθνές Πρόγραμμα έλαβαν Νόμπελ το 2009.

Κοινοποίηση στα Social media

Facebook
Twitter
LinkedIn