English Version

Η ΕΕΕ UNESCO τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO η ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ “Παραμύθια της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού, θέτει υπό την αιγίδα της την ραδιοφωνική εκπομπή η “Φωνή της Ελλάδας” της ΕΡΤ, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαϊου 2016 και ώρα 18:30 – 19:00.

Η UNESCO, ως Διεθνής Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, αγωνίζεται με συνέπεια για την προώθηση του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης, των Επιστημών και της Επικοινωνίας. Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO υποστηρίζει την εν λόγω ραδιοφωνική εκπομπή, καθώς προωθεί τη διάδοση της Ελληνικής γλώσσας αλλά και την ενίσχυση της εκπαίδευσης των νέων μέσω παραμυθιών, που συνάδει με τα Προγράμματα και τις Προτεραιότητες της UNESCO για την προσέγγιση των πολιτισμών και το διαπολιτιστικό διάλογο.

Εκτός από τους υπεύθυνους της ραδιοφωνικής εκπομπής, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου «Καρόλου Κουν» που δραματοποιούν ελληνικά παραμύθια. Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε οποιαδήποτε ενέργεια στοχεύει τόσο στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας, όπως η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας & Ελληνικού Πολιτισμού, όσο και στη διασύνδεση του Ελληνισμού της διασποράς με την Ελλάδα.

Κοινοποίηση στα Social media

Facebook
Twitter
LinkedIn