English Version

ΑΠΟΝΟΜΗ «ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΕ ΠAΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014-2015»

in_support_celebrations_70th_en_col
natcom_hellenic_gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Ε. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ «ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΕ ΠAΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

                               ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014-2015» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να απονείμει, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, τα «Βραβεία Εκπαιδευτικής Προσφοράς σε Παραμεθόριες Περιοχές για το έτος 2014-2015» της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. O θεσμός των Βραβείων Εκπαιδευτικής Προσφοράς δημιουργήθηκε το 2014, με στόχο την επιβράβευση της προσφοράς εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι επιτελούν το έργο τους σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας που αντιμετωπίζουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Επιπλέον, μέσω του εν λόγω θεσμού επιδιώκεται η ανάδειξη και διάχυση βέλτιστων πρακτικών στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Θα απονεμηθούν 10 Βραβεία, τα οποία θα συνοδεύονται από το χρηματικό ποσό των 5.000 Ευρώ έκαστο, ευγενική χορηγία του κου Παύλου Κοντέλλη, και 5 Εύφημες Μνείες.

Η Επιτροπή Κρίσης των Βραβείων απαρτίστηκε από διακεκριμένους εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας της χώρας μας. Στην αξιολόγηση των υποψηφίων συνυπολογίστηκαν η ενσωμάτωση των προτεραιοτήτων της UNESCO στο εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς και η διασύνδεση του έργου τους με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Η μεταφορά των βραβευθέντων εκπαιδευτικών αποτελεί ευγενική χορηγία της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN, η οποία στάθηκε αρωγός στο σημαντικό εγχείρημα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και στήριξε τη βράβευση των δασκάλων που ασκούν το λειτούργημά τους στις παραμεθόριες περιοχές της ελληνικής επικράτειας με ζήλο, αυταπάρνηση και δημιουργικότητα, υπό τις υφιστάμενες δυσμενείς συνθήκες.

    Με την ευγενική χορηγία της

A3-SA blue VERTICAL

Κοινοποίηση στα Social media

Facebook
Twitter
LinkedIn